Pistacieis

Lækker pistacieis med en jordbærsuppe.

Til alle is er brugt en ismaskine, som hvis man er glad for is er køkkenets bedste maskine.
1/4 mælk
1/4 piskefløde
100 g pistacie nød, usaltet (kan b.la. købes på Torvehallerne, Israels Plads)
6 æggeblommer,
6 store skefuld sukker
– hak pistacie fint. kog 50 g pistacienødder med lidt vand og 50g sukker.  i ca 10 min grødagtig
– Pisk en æggesnaps af sukker og æggeblommer
– Varme mælk og fløde op uden det koger. bland æggesnaps i og rør til det tykner lidt.lad afkøle,
  gerne til dagen efter.
– Når afkølet køres det på ismaskine.
Jordbær suppe:
500 g. friske eller optøede, frosne jordbær
100 g. sukker
½ stk. vaniljestang
1 dl. vand
 1/2 stk. citron (saft herfra)
en anelse maizena udrørt i lidt koldt vand
– Kog det hele i ca 10 min, afkøl og blend.

Skriv et svar