Tarte au Citron

Citrontærte (Tarte au Citron)

 

En dessert der gør en glad.Kan forberedes i god tid inden gæster kommer.

Ingredienser :
Mørdej
250 g mel
170 g smør
60-70 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
1 lille æg
Et lille nip salt
Til mørdejen smuldres smørret i melet sammen med flormelis, vaniljesukker og salt. Tilsæt ægget og saml dejen hurtigt. Dejen skal hvile en til to timer i køleskabet.  Tag dej ud og vent til dejen er tempereret lidt, derved er den lettere at rulle ud. Bag dejen  i en passende form “blindt” – det vil sige, man lægger et stykke bagepapir (ikke staniol)  over dejens bund og sider og fylder formen med fx ris. Derved undgåes at dejen hæver op under bagningen. Bages ved 220 grader i ca. 15 min. Derpå fjernes risog bagepapir og tærten får fem minutter til i ovnen.
Citron-creme
Fileter af 2 citroner
Revet skal af 1 citron
100 g sukker
2 hele æg + 2 blommer
2 dl fløde
Til cremen blendes citronfileterne med skal, sukker, æg og æggeblommer, hvorpå fløden blandes i. Hæld cremen i tærtebunden og bag den ved 150 grader i cirka 30 minutter, eller til cremen har sat sig. Lad tærten køle helt af.
Italiensk marengs
125 g æggehvide
200 g sukker
1 dl vand
Laves først når tærten er ved at være afkølet helt!
Til den italienske marengs kommes sukkeret i en gryde sammen med vandet. Kog det til en klar, lidt tyktflydende sirup. Imens piskes æggehviderne til skum, hvorpå den kogende sukkerlage lidt efter lidt tilsættes, mens der piskes. Bliv ved med at piske til marengsen er kølet lidt af. Kom den derpå i en sprøjtepose.
Tag tærten ud og dekorer den med marengsmassen. Sæt den tilbage i ovnen under grill til marengsen er let gylden.
Lad tærten køle af før den spises. En super lækker dessert, som næsten ikke kan gå galt, kun hvis tærten er lille og man har mange gæster..

Skriv et svar