INGREDIENSER
ÆRTESUPPE
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 kartoffel
- 1 spsk. smør
- ½ l bouillon, gerne kyllinge- af grøntsagsbouillon
- 500 g frosne ærter
- 1 dl piskefløde
- 1 spsk. citronsaft
- salt og friskkværnet peber
- Evt. lidt ærteskud til pynt
Svits grøntsager ved middel varme. Skal ikke tage farve. Tilsæt vand, salt peber og lad koge i 10 min. Tilsæt ærter og kog videre til møre.
Tag lidt af fonden fra (gemmes) og blend Resten med stavblender. si suppen så skaller osv fjernes. Du får derved en glat og fin suppe. Tilbage i gryden.
tilsæt fløde, og smag til med lidt citron, salt og peber. Evt tilsæt lidt af den gemte fond hvis suppen er for tyk.
kammuslinger
Dup af. Vær sikker på lille muskel er fjernet. Krydder med lidt peber og en anelse sukker på top (kan udelades) steges 1 min ved høj varme på panden. Pande varmes op, og først når helt varm tilsættes olie, og så kammuslingerne. Steges på ene side i alm. olie, når man vender, tilsættes en god klat smør. Hvile et par min på papir.
Anrettes i suppetallerken med persilleolie og evt ærteskud.
