Blinis

Forret til 8 – ca. 24 blinis

  • 175 g hvedemel (ca. 3 dl)
  • 60 g boghvedemel (ca. 1 dl)
  • 1 1/2 tsk groft salt
  • 4 tsk tørgær
  • 2 dl mælk
  • 2 æg
  • 2 dl Cremefraiche 18%
  • 50 g smør – smeltet
  • 1/2 bundt dild finthakket

Sigt hvedemelet ned i en skål. Bland boghvede, salt og gær heri. Hæld mælken i en gryde og varm det indtil det føles lunt. Tag gryden af varmen. Del æggene i blommer og hvider. Rør cremefraiche, mælk og æggeblommer sammen. Pisk mælkeblandingen sammen med melblandingen til den er jævn og glat og tilsæt finthakket dild.   Pisk hviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen. Sæt dejen tildækket i køleskabet i  ca. 2 timer. Steg blinis på blinispande i ca 1 min på hver side. Kan laves på forhånd og blot lige varmes på varm pande i 30 sek på hver side.