Fra bunden.
Fond til sauce
- En god høne/kylling
- 2 løg
- 2 -4 stænger bladselleri, gerne de inderste Med blade på
- 4 gulerødder
- 3 laurbærblade
- salt, 10-15 peberkorn
- vand
- 2 stængler bredbladet persille
Klargør grøntsager i mine stykker. Svits i gryde. Tag op. Klargør kylling og svits den.
Det hele puttes i gryde og ca 2 liter vand hældes over. Salt
Skal små simre i ca 1 1/2 time. Kylling tages op og grøntsager smides ud. Fonden kan med fordel koges lidt ind. Der skal bruges ca 1/2 liter fond. Resten kan med fordel bruges til en god hønsekødssuppe, eller fryses så man har til en ny portion sauce. Når kylling er kølet lidt af skæres den ud. Dem man skal bruge skæres i tern, resten gemmes til en anden god dag.
fyld/sauce
hvide aspages, friske skrældes. De har en trevlet skald, som ikke er sjov at spise. Skæres i mindre stýkker, ca 2 cm. Koges i 5-6 min i fonden, afhængig af,størrelse. Derefter tages de op
Smelt smør i gryde, middel varme. Tilsæt mel og lav melbolle. Smøret skal bruse af og blive en smule gylden. Når melet er tilsat er det også vigtigt at den får lidt tid før fond tilsættes. Den skal være ret tyk. Og lettere at tilsætte mere fond end omvendt. Tilsæt lidt fløde, og aspages og kylling. Varmes igennem og tilsmages med salt og peber.
Hjemmelavede tarteletter, 12 stk
6 butterdejsplader tages ud af fryser ca 15-20 min før de skal laves. Når de er til at arbejde med foldes de i hvert hjørne, se billede. Bages i varmluft ved 200 grader i ca 15 min. Pas på de ikke bliver for mørke. Når de er sat i ovnen klasker de helt sammen, men vent. De rejser sig efter lidt tid.

når de er færdige skæres hul i midten og fyldes med sauce.
pynt med dildolie, pernille, ærteskud eller hvad du synes/har.
