Det er ret nemt at lave syltede rødbeder selv og det tager ikke særlig lang tid.
1 stort glas
Ingredienser
- 1 kg rødbeder
- Lagen
- 8 dl eddike
- 400 g sukker
- 1 kanelstang
- 10 peberkorn
- 1 spsk sennepsfrø
- 5 laurbærblade
- 10 kardemommekapsler
- 4 nelliker
- 2 spsk salt
Fremgangsmåde
Skrub rødbederne grundigt rene for jord og kom rødbederne i en gryde med vand. Kog op og lad rødbederne koge i 30 minutter. Hæld vandet fra og når rødbederne er kølet af, gnides skindet af dem. Skær rødbederne i skiver og kom dem i et helt rent og skoldet henkogningsglas.
Lagen til syltede rødbeder
Kom alle ingredienserne til lagen i en gryde og kog op. Det skal blot lige koge i et par minutter til sukkeret er opløst. Hæld lagen over rødbederne i glasset. Luk glasset til med det samme.
Lad dem gerne trække mindst en dag.