Indisk veganer gryde

Ingredienser (ca. 4 personer):

  • 1 stort løg
  • 2-3 fed hvidlæg
  • ½ tsk. tørret stødt ingefær
  • 3 tsk. madras karry
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • chiliflager efter smag
  • 4 dl vand
  • 200 g (2,5 dl) røde splitlinser
  • 800 g (2 dåser) hakkede tomater
  • 1 grøntsagsbouillonterning
  • 1 dl kokosmælk eller vegetabilsk madlavningsfløde
  • 100 g frisk spinat (valgfrit)
  • sojasauce eller salt
  • kokosolie til stegning

Til servering:

  • 4 dl ris, f.eks. fuldkorn eller basmati
  • vegansk 
  • neutral yoghurt, f.eks. kokos-, havre- eller soja
  • frisk koriander (valgfrit)
  • Naanbrød, chapati eller papadum

 

 

 

 

Fremgangsmåde:

  1. Kog ris med 6 dl vand og efter pakkens anvisning.
  2. Hak løg og hvidløg fint.
  3. Varm en gryde med en smule kokosolie og svits løg og hvidløg til de er let brune.
  4. Tilføj alle krydderier i gryden og svits dem let.
  5. Tilsæt vand, røde linser, hakkede tomater og bouillon terning og bring grydens indhold i kog. Skru derefter ned til middel varme og lad retten simre i 10-15 minutter.
  6. Tilsæt kokosmælk og lad retten simre yderligere et par minutter. Tilsæt frisk spinat til retten, hvis du ønsker det.
  7. Smag til med ekstra karry, chiliflager og lidt sojasauce eller salt.
  8. Retten er færdig når linserne er kogte, men stadig har en lille smule bid.
  9. Server med en klat vegansk yoghurt, frisk koriander og brød.