Ingredienser (ca. 4 personer):
- 1 stort løg
- 2-3 fed hvidlæg
- ½ tsk. tørret stødt ingefær
- 3 tsk. madras karry
- 1 tsk. spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- chiliflager efter smag
- 4 dl vand
- 200 g (2,5 dl) røde splitlinser
- 800 g (2 dåser) hakkede tomater
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 dl kokosmælk eller vegetabilsk madlavningsfløde
- 100 g frisk spinat (valgfrit)
- sojasauce eller salt
- kokosolie til stegning
Til servering:
- 4 dl ris, f.eks. fuldkorn eller basmati
- vegansk
- neutral yoghurt, f.eks. kokos-, havre- eller soja
- frisk koriander (valgfrit)
- Naanbrød, chapati eller papadum
Fremgangsmåde:
- Kog ris med 6 dl vand og efter pakkens anvisning.
- Hak løg og hvidløg fint.
- Varm en gryde med en smule kokosolie og svits løg og hvidløg til de er let brune.
- Tilføj alle krydderier i gryden og svits dem let.
- Tilsæt vand, røde linser, hakkede tomater og bouillon terning og bring grydens indhold i kog. Skru derefter ned til middel varme og lad retten simre i 10-15 minutter.
- Tilsæt kokosmælk og lad retten simre yderligere et par minutter. Tilsæt frisk spinat til retten, hvis du ønsker det.
- Smag til med ekstra karry, chiliflager og lidt sojasauce eller salt.
- Retten er færdig når linserne er kogte, men stadig har en lille smule bid.
- Server med en klat vegansk yoghurt, frisk koriander og brød.