Ingredienser:
500 gr. Svinekød1,5l. olie til stegning
- 1,5 spsk. sojasauce
- 1spsk. risvin el. lidt vand
- 2 hele æg
- 0,5 tsk. salt og peber
- 125 gr. mel
Sauce:
- 5-6 skiver ananas skåret i små stykker
- 1 lille dåse bambusskud
- 1 grøn og rød peberfrugt i små stykker
- 0,5 dl. Eddike
- Saften fra dåseanansen
- 2 spsk. ketchup
- 90-100 gr. sukker
- 2 tsk. maizena
- 2 tsk. soyasauce
- ¼ tsk. salt
Fremgangsmåde:
Saoya, risvin, æg og mel piskes sammen til frituredej, tilsæt salt og peber. Kødstykker, der skal være fuldstændig fri for fedt vendes i dejen.
I en stor gryde/wok opvarmes olien til den syder omkring en tændstik. Kødstykkerne lægges i lidt ad gangen og steger til de er gennemstegte. Efterhånden, som de er færdige, tages op med en hulske og lægges på et stykke fedtsugende papir. Når alt kødet er stegt, varmes olien op igen, og alt kødet tilsættes på én gang. Og steger til det er gyldent. Læg kødet først på fedtsugende papir. Derefter på et varmt serveringsfad.
Hæld al olien, bortset fra 1 spsk. fra gryden. Ananas, bambusskud og peberfrugterne tilsættes og det hele sauteres iver lille blus, til det dufter.
Resten af ingredienserne til saucen røres sammen i en skål og hældes på panden under omrøring. Varm langsomt op og rør hele tiden, indtil saucen bliver tyk.