Syltede rødbeder

Ingredienser

  • 1 kg rødbeder
  • Lagen
  • 8 dl eddike
  • 400 g sukker
  • 1 kanelstang
  • 10 peberkorn
  • 1 spsk sennepsfrø
  • 5 laurbærblade
  • 10 kardemommekapsler
  • 4 nelliker
  • 2 spsk salt

Fremgangsmåde

Skrub rødbederne grundigt rene for jord og kom rødbederne i en gryde med vand. Kog op og lad rødbederne koge i 30 minutter. Hæld vandet fra og når rødbederne er kølet af, gnides skindet af dem. Skær rødbederne i skiver og kom dem i et helt rent og skoldet henkogningsglas.

Lagen til syltede rødbeder

Kom alle ingredienserne til lagen i en gryde og kog op. Det skal blot lige koge i et par minutter til sukkeret er opløst. Hæld lagen over rødbederne i glasset. Luk glasset til med det samme.

Lad dem gerne trække mindst en dag.

syltede-roedbeder.jpg