Vietnamesisk Salat

Brug salaten som tilbehør til stegt kød eller fisk, eller brug rester af svin, kylling eller oksekød og kom dem i salaten. Du kan også komme ristet tofu i salaten til en vegetarisk frokostsalat.

Dressing

  • 0.5 dl fiskesauce
  • 0.5 dl limesaft
  • 0.25 dl sukker
  • spsk. hakket rød chili, eller efter smag (men ikke for lidt!)

Grøntsager

  • 0.5 hvidkål
  • 3 til 4 gulerødder
  • 2 rødløg, itynde både
  • 1 stor håndfuld mynteblade
  • 1 stor håndfuld plukket koriander
  • 1 dl peanuts

Rør fiskesauce, lime, sukker og chili sammen.

Snit kålen fint og skær gulerødderne i julienne, eller riv dem groft. Vend kål, gulerødder, løg, mynte, koriander og peanuts sammen med dressingen. Smag til – det skal være både stærkt og syrligt. Servér straks salaten eller lad den trække i op til et døgn

Vietnamesisk salaat