Brug salaten som tilbehør til stegt kød eller fisk, eller brug rester af svin, kylling eller oksekød og kom dem i salaten. Du kan også komme ristet tofu i salaten til en vegetarisk frokostsalat.
Dressing
- 0.5 dl fiskesauce
- 0.5 dl limesaft
- 0.25 dl sukker
- spsk. hakket rød chili, eller efter smag (men ikke for lidt!)
Grøntsager
- 0.5 hvidkål
- 3 til 4 gulerødder
- 2 rødløg, itynde både
- 1 stor håndfuld mynteblade
- 1 stor håndfuld plukket koriander
- 1 dl peanuts
Rør fiskesauce, lime, sukker og chili sammen.
Snit kålen fint og skær gulerødderne i julienne, eller riv dem groft. Vend kål, gulerødder, løg, mynte, koriander og peanuts sammen med dressingen. Smag til – det skal være både stærkt og syrligt. Servér straks salaten eller lad den trække i op til et døgn

Vietnamesisk salaat